Zasebnost

Zasebnost

1. Uvod

Indomio.si je storitev podjetja Indomio.si. Sedanji Pravilnik o zasebnosti (v nadaljevanju pravilnik) zajema vse osebne podatke obiskovalcev/uporabnikov/naročnikov, ki jih zbere podjetje Indomio.si med njihovim obiskom in uporabo storitev/strani na spletnem mestu Indomio.si. Poleg tega, pravilnik zajema vse predpogoje za zbiranje, obdelavo in upravljanje z osebnimi podatki obiskovalcev/uporabnikov/naročnikov portala Indomio.si in deljenje le-teh povezanim podjetjem. Glede na naravo in obseg interneta, v nobenem primeru, tudi če gre za malomarnost, Indomio.si ne more biti odgovoren za kakršnokoli škodo, ki jo obiskovalci/uporabniki/naročniki utrpijo. Obiskovalec/uporabnik/naročnik spletnega mesta Indomio.si, sprejema sedanje pogoje in uporablja strani, storitve, možnosti in z njimi povezano vsebino na svojo lastno odgovornost.

2. Zbiranje in uporaba podatkov

Indomio.si zbira osebne podatke: a) ko se obiskovalec/uporabnik/naročnik registrira na Indomio.si storitve, b) če uporablja Indomio.si storitve in c) ko uporablja Indomio.si strani. Največje možno število osebnih podatkov, zahtevanih pri registraciji, je: ime, priimek, naziv podjetja, ulica, ulična številka, kraj, poštna številka, telefonska številka, številka mobilnega telefona, elektronski naslov. Indomio.si uporablja osebne podatke obiskovalcev/uporabnikov/naročnikov iz treh splošnih razlogov:

  • za informacijsko podporo svojih strank/kupcev/uporabnikov/naročnikov in za izbiro vsebine, ki je prilagojena njihovim preferencam
  • da izpolni zahteve strank/kupcev/uporabnikov/naročnikov za storitve, ki jih ponuja Indomio.si,
  • in da jih obvesti o novih storitvah.

3. Popravki in/ali izbris osebnih podatkov

Indomio.si svojim uporabnikom/naročnikom daje pravico, da kadarkoli izbrišejo, popravijo ali posodobijo svoje osebne podatke in/ali da svojo registracijo deaktivirajo bodisi tako, da preprosto obiščejo ustrezno Indomio.si storitev, ali pa na kakršenkoli način obvestijo Indomio.si (pismo, faks, e-pošta itd.).

4. Posredovanje in razkrivanje osebnih podatkov

Podjetje Indomio.si je obvezano, da ne bo posredovalo osebnih podatkov obiskovalcev/uporabnikov/naročnikov Indomio.si s prodajo, izposojo ali kakršnimkoli objavljanjem in/ali komuniciranjem tretjim osebam. Indomio.si lahko osebne podatke svojih obiskovalcev/uporabnikov/naročnikov deli tretjim osebam/subjektom in/ali osebam samo:

  • če ima soglasje obiskovalcev/ uporabnikov/naročnikov za izmenjavo osebnih podatkov
  • za souporabo osebnih podatkov subjektom in ali osebam, s katerimi sodeluje Indomio.si če je to potrebno za izpolnjevanje želja in/ali izpolnjevanje naročil uporabnikov/članov. Subjekti in osebe, s katerimi Indomio.si sodeluje, imajo pravico do obdelave osebnih podatkov, ki jih uporabniki/člani portala Indomio.si predložijo, vendar samo obsegu, ki je nepogrešljiv za podporo portalu Indomio.si.
  • če se to odredi v skladu z ustreznimi zakonskimi predpisi, vendar samo ustreznim organom.

5. Oglaševanje

Če obiskovalec/uporabnik/naročnik, ki se zanima za oglaševanje na portalu Indomio.si želi prejeti vse, za to potrebne informacije, mora izpolniti ustrezen obrazec za prijavo z naslednjimi podatki: Ime, priimek, naziv podjetja, telefonska številka, elektronski naslov, URL. Podjetje Indomio.si ne prevzema odgovornosti za pravilnike o zasebnosti oglaševalcev med njihovimi transakcijami z obiskovalci/uporabniki.

6. Piškotki

Spletno mesto Indomio.si lahko uporablja piškotke za identifikacijo obiskovalca/uporabnika/naročnika nekaterih storitev in strani portala Indomio.si. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene na trdem disku računalnika obiskovalca/uporabnika/naročnika. Piškotki ne morejo dostopati do nobenega dokumenta ali datoteke na tem računalniku. Uporabljajo se le za olajšanje dostopa obiskovalca/uporabnika/naročnika do določenih storitev portala Indomio.si, za statistične namene, za identifikacijo uporabnih in priljubljenih področij portala Indomio.si. Obiskovalec/uporabnik/naročnik lahko ponastavi svoj brskalnik, tako da označi, da se piškotki uporabljajo le pri nekaterih storitvah Indomio.si ali zavrne uporabo piškotkov v celoti. V primeru, da obiskovalec/uporabnik/naročnik ne želi prejeti piškotkov za specifične Indomio.si storitve in strani, nima več dostopa do teh storitev.

Indomio.si lahko uporablja piškotke iz storitve Google Analytics za anonimno poročanje o demografskih podatkih in zanimanjih.

7. Povezave na druge spletne strani

Portal Indomio.si vključuje povezave na druga spletna mesta, ki niso pod njegovim nadzorom, temveč pod nadzorom tretjih oseb (oseb ali subjektov). Indomio.si v nobenem primeru ni odgovoren za njihove pravilnike o zasebnosti.

8. Vnosi uporabnikov

Indomio.si ne nosi nikakršne odgovornosti za vsebino, ki jo objavijo naročniki na njegovih straneh. Če Indomio.si prejme obvestilo, da vsebina na eni ali katerikoli spletni strani, ki jo gosti, krši pravila tretjih oseb in/ali krši pravila o osebnih podatkih tretjih oseb, si pridržuje pravico, da nemudoma in brez predhodnjega obvestila izbriše ustrezne strani in/ali ukine registracijo naročnika, ki je odgovoren za takšen vnos. Ta določba velja za besedila, fotografije, slike, zvočne datoteke, video datoteke in katerokoli drugo vsebino, ki jo naročniki objavijo na straneh portala Indomio.si.

9. IP naslov

IP naslov, preko katerega obiskovalčev/uporabnikov/naročnikov računalnik dostopa do interneta in nato do portala Indomio.si, se hrani v tehnične namene in se uporablja izključno za zbiranje statističnih podatkov.

10. Veljavna zakonodaja

Upravljanje in zaščita osebnih podatkov obiskovalca/uporabnika/naročnika Indomio.si storitev, je urejena po pogojih iz tega razdelka in ustrezne določbe grškega zakona (Zakon 2472/1997 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov, dopolnjen z odločbami Predsednika odbora za varstvo osebnih podatkov, predsedniškega sklepa 207/1998 in 79/2000, člena 8 Zakona 2819/2000 in Zakona 2774/1999 ter Evropskega prava (Direktiva 95/46/ES in 97/66/ES). Pogoji so določeni tako, da se upošteva tako dejstvo hitro razvijajoče se nove tehnologije, zlasti interneta, kot tudi obstoječi - čeprav niso popolnoma razviti - zakonski predpisi o teh vprašanjih. V tem kontekstu bodo vse možne ustrezne uredbe predmet te določbe. Indomio.si si pridržuje pravico kadarkoli spremeniti pogoje iz Pravilnika o zasebnosti, v okviru obstoječega in/ali morebitnega pravnega okvira, potem, ko je o tem obvestil obiskovalce/uporabnike/naročnike. Če se obiskovalec/uporabnik/naročnik ne strinja z določbami Pravilnika o zasebnosti, določenih v tem dokumentu, ne sme uporabljati storitev portala Indomio.si.